4 největší výhody RAW food stravování

Alternativní stravování roste na oblibě. Jedním z nich je RAW food, neboli syrová=živá strava. Jaké jsou její výhody pro naše tělo a život?
Čistější strava = čistější mysl
Váš trávicí trakt nebude tolik zaměstnávat trávení složitých jídel. Pokud si tedy zrovna nevytvoříte nějaké smoothie plné ořechů + ovoce + semínek a listové zeleniny. Tato nálož se bude trávit stejně těžko jako svíčková se šesti. Pokud si udržíte jednoduchost ve stravování, pocítíte úlevu i v břiše. Budete se cítit lehce a s vysokou pravděpodobností se vám bude lépe přemýšlet. Tedy pokud vám zrovna nebude kručet v břiše a ozývat se hlad.
Ušetřený čas
Již žádné několikahodinové postávání u plotny. Jednoduše si vezmete pár jablek a jen tak je sníte. Jednoduché, rychlé a účinné. Pokud se pustíte do složitějších kreací (sušení krekrů, výroba dortu), pak to zabere zhruba stejný čas, jako běžné vaření.
Ekologické stravování
Pokud budete jíst na RAW lokální produkty a nikoliv dovážené banány, kokosy, mandle, kešu přes půlku světa, pak bude tento způsob stravování výrazně ekologičtější nežli současný moderní směr. Nebudete jíst průmyslově zpracované potraviny, maso, ani mléčné výrobky. Tyto tři typy potravin patří mezi nejméně ekologické potraviny.
Suroviny vám rostou na zahrádce
Velká výhoda opuštění závislosti na zpracovaných potravinách a přechodu na RAW je bezesporu možnost si vše vypěstovat na pár desítkách metrech čtverečních za domem. Zasaďte stromy, keře, nasejte mangold, špenát, rajčata, papriky. Od května do října bude vaše zahrada vaším supermarketem. Doporučujeme také sušičku, nebo sušárnu. Zde si přebytky usušíte a vydrží vám zásoby i na zimu.
Naučte se také správně zeleninu konzervovat. Například kvašené okurky, kysané zelí, nebo pickles mix je to nejlepší, co můžete na raw stravě tělu dopřát.